Cupping
Cupping wordt steeds bekender. Dit gebeurt meestal op het lichaam, maar kan ook toegepast worden in het gezicht. En dat is precies wat wij doen tijdens onze behandelingen!
Cupping is al eeuwenoude, alternatieve geneeswijze die zijn oorsprong vindt in de traditionele Chinese geneeskunde. Tijdens een cuppingbehandeling wordt er gewerkt met kleine glazen bollen met een diameter van 2,5 cm. Deze wordt op de huid geplaatst en vacuüm gezogen. Dit kan gebeuren op een droge huid, waarbij de cups vaak worden verwarmd. Of het kan gebeuren in combinatie met een olie of serum op de huid.
Wij cuppen in combinatie met een serum op de huid. Dit zorgt voor een betere doorstroming in de bloed- en lymfevaten, meridianen en huidzenuwen worden op een positieve manier geprikkeld, (verkleefd) bindweefsel wordt losgemaakt en (gespannen) spieren kunnen ontspannen.

Cupping vermindert pijn en ontstekingen, versterkt het afweersysteem, stimuleert en versnelt de afvoer van afvalstoffen en zorgt ervoor dat producten beter worden opgenomen in de huid.

Let op:

Cupping is bij ons niet los te boeken als behandeling en wordt alleen toegepast op het gezicht. Tijdens iedere gezichtsbehandeling zal het serum in gemasseerd worden met het gebruik van de cup. Er wordt in banen gewerkt over het gezicht, de hals en decolleté. De cups blijven tijdens onze behandelingen niet staan op een bepaalde plek en zullen dus ook geen blauwe plekken o.i.d. veroorzaken.